Auto detailing houdt in dat je auto een volledige schoonmaakbeurt ondergaat. Je auto wordt van onder tot boven volledig gereinigd met auto detailing producten. Dit proces omvat ook veel verschillende soorten reinigingstechnieken bij het gebruik van deze auto detailing producten. De meeste technieken die zullen worden gebruikt voor auto detailing zullen niet hetzelfde zijn als je gebruikelijke traditionele auto reinigings- of autowas methoden. Het richt zich ook meer op het bijwerken van bepaalde delen van je auto op het gebied van cosmetica om de lak van je auto te repareren. Dit proces is bedoeld om je auto er als nieuw uit te laten zien, alsof je hem onlangs hebt gekocht. Dit is het eindresultaat nadat de werkplaats is voltooid met het reinigingsproces van je auto. Als er krassen en swirls op het exterieur van je auto zitten, is autodetailing de juiste keuze. Let wel dat deze geen nieuwe lak aanbrengt of andere carrosserie reparaties aan je auto uitvoert.

 

Verschil tussen traditionele reiniging en auto detailing

Het enige wat vergelijkbaar is tussen traditionele autoreiniging en auto detailing is het doel; deze processen zijn bedoeld om je auto schoon te maken, maar daar houden de overeenkomsten op. Het traditionele auto reinigingsproces reinigt je auto met behulp van zeep en sponzen. Auto detailing heeft een veel ingewikkelder proces. Het reinigt eerst je auto als een normaal reinigingsproces met zeep en sponzen. Vervolgens ondergaat het kleien van het oppervlak, rubber en polijsten, verf afdichting en vervolgens het reinigen van koplampen, achterlichten en andere diverse auto-onderdelen. Dat is alleen voor het exterieur van je auto. Het interieur van je auto omvat stofzuigen, borstelen en schoonmaken, glasreiniging en parfumering. Auto detailing omvat ook het reinigen van de motorruimte.

 

Belang van auto detailing

Als je vaak je auto gebruikt, betekent dit dat die vaak wordt blootgesteld aan de omgeving. Als je de auto 1 dag gebruikt zal die zeker niet vuil worden. Als je de auto meerdere keren per week gebruikt en rekening houdt met verschillend weer en het terrein dat je tijdens het rijden zult tegenkomen, zal er zeker veel vuil en puin op je auto komen. Een eenvoudige wasstraat reinigt alleen de buitenkant van je auto, maar het vuil en puin bevindt zich niet alleen op het oppervlak. Het zal overal zijn, ongeacht hoeveel je voor je auto zorgt. Die situatie vraagt ​​om een ​​diepe reiniging en een meer gedegen oplossing. Dat is waar auto detailing van pas komt.