Voor sommigen is hun auto alles, terwijl het voor anderen niet uitmaakt waarin ze rijden. Sommige mensen krijgen al een glinstering in hun ogen wanneer ze denken aan het stylen van hun car, terwijl anderen het vooral belangrijk vinden dat de auto ze van A naar B brengt. Voor die laatste groep is dit artikel geschreven. Hier worden namelijk drie redenen genoemd waarom u toch car styling of tuning zou moeten overwegen. Laten we aftrappen met een definitie van beide begrippen.

Tip: Remklauwverf online kopen | Alle kleuren | Foliatec Raid-HP en JOM

Wat is car styling precies? En car tuning?

Car styling en car tuning zijn twee begrippen die vaak door elkaar worden gehaald. De twee begrippen lijken op elkaar en bovendien is er redelijk wat overlap. Het begrip car styling slaat op de mogelijkheid om uw auto een make-over te geven voornamelijk wat betreft het design. Er wordt gekeken naar het uiterlijk en de uitvoering van de auto. In tegenstelling tot bij car tuning wordt er wat minder gefocust op de prestaties onder de motorkap. Daar komt namelijk car tuning om de hoek kijken. Car tuning richt zich meer op het verbeteren van de prestaties van de auto. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het installeren van een verbeterd wielophangsysteem, een bandenupgrade, verbeterde remmen, enzovoorts.

Waarom u ook car styling of tuning zou moeten overwegen

Ook als u minder geeft om de looks of prestaties van uw auto, zijn er redenen om toch carstyling of car tuning te overwegen. U zult de werkzaamheden dan waarschijnlijk niet zelf uitvoeren omdat het uw hobby is, maar laten doen door iemand anders of door uw auto naar de garage te brengen.

Uitgelicht: https://www.carstyle.nl/seat

Het grootste voordeel van car styling is natuurlijk het vermogen om uw auto in te richten zoals u wilt. Vindt u het kleurgebruik in uw auto niet mooi? Dan past u of iemand anders dat toch gewoon aan. Een ander voordeel van car tuning is het feit dat u bijvoorbeeld betere wielen onder uw auto kunt laten leggen en betere remmen kunt laten installeren voor uw autovakantie, zonder dat u het zelf hoeft te doen. Tot slot zorgt u voor een betere wegligging en rijervaring en een langere levensduur van uw auto als u regelmatig onderhoud laat uitvoeren. U bent dus niet bezig met car styling en car tuning als hobby, maar omdat u weet dat uw auto er beter van wordt. Private lease auto